Het gemak van contactlenzen

Het gemak van contactlenzen

Zachte contactlenzen al vanaf € 19,00 per maand!

Welke lenzen zijn voor jou geschikt?

Deze vraag stelt bijna iedereen die overweegt om contactlenzen te gaan dragen. Belangrijk bij het maken van deze keuze zijn je persoonlijke omstandigheden. Zo zijn bijvoorbeeld je werkzaamheden, hobby’s en watvoor sport je beoefent, belangrijke criteria. Naast deze criteria moeten je ogen natuurlijk ook geschikt zijn voor het dragen van contactlenzen. De sterkte, vorm van je ogen, traankwaliteit en de mate van knipperen zijn bijvoorbeeld factoren die bepalen welke lenzen het beste bij jou passen.

De bovenstaande factoren zijn dus bepalend voor een veilige en comfortabele manier van lenzen dragen. Goed overleg en samenspel tussen jouw wensen en de specialistische kennis van Kruithof Optiek is daarbij erg belangrijk.

Op het gebied van contactlenzen staat Kruithof Optiek voor een superieure kwaliteit en levert Kruithof altijd lenzen die perfect aansluiten op de maat van jouw ogen. Voor het aanmeten van deze kwaliteit gebruiken wij de meest geavanceerde apparatuur, waaronder een keratograph. Dit apparaat meet je oog nauwkeurig op 20.000 punten en bepaalt speciaal voor jouw ogen de juiste vorm van de contactlenzen.

Contactlenzen zijn heel dunne, optisch zuiver geslepen stukjes plastic. Ze worden direct op het voorste gedeelte van het oog, het hoornvlies, geplaatst. Aan de gladheid van de lens worden de hoogst denkbare eisen gesteld. Bij het goed aanmeten van lenzen speelt de kwaliteit en het traanvocht, in combinatie met de kromming van het oog, een grote rol. Als je contactlenzen draagt of wilt dragen, is het belangrijk dat een expert ze controleert of aanmeet.

Als je voor de eerste keer contactlenzen gaat dragen worden er aanpas- en instructiekosten berekend. De prijs hiervan is afhankelijk van het lenstype, verder draag je de lenzen dan 2 maanden op proef.

Draag je al contactlenzen, dan kan het zijn dat er bij het overstappen naar een ander lenstype, heraanpaskosten worden bereken, dit wordt vanzelfsprekend ook vooraf met je besproken. Ook dan geldt er een proefperiode van 2 maanden.

Neem contact met ons op!

Zachte contactlenzen

Zachte lenzen zijn erg dun en beslaan het hele gekleurde gedeelte (de cornea) van je oog. Ze zijn heel dun en daarom gaan ze vrijwel in zijn geheel op in de traanfilm. Bovendien zijn zachte lenzen vrij groot en daardoor zitten ze zeer stabiel op je oog. Deze twee factoren maken het dragen van zachte contactlenzen erg geschikt voor het beoefenen van allerlei sporten en voor gebruik in stoffige ruimten. Zachte lenzen zijn leverbaar in vervangingstermijnen van één dag, één week, één maand of een half jaar. Afhankelijk van jouw wensen en het advies van onze contactlensspecialisten, bepalen we het vervangingssysteem dat bij jou en je ogen past.

Kies je voor aanschaf van zachte lenzen in een zorgsysteem, dan biedt Kruithof Optiek jou alles wat belangrijk is voor het veilig dragen van contactlenzen. Dit zorgsysteem omvat lenzen voor een half jaar, vloeistof, automatische oproep voor controles en een breukverzekering. Zo draag je je maandelijkse zachte contactlenzen zorgeloos, veilig én gemakkelijk. En dat al vanaf € 19,- per maand

Vormstabiele contactlenzen

Vormstabiele lenzen zijn kleiner dan zachte contactlenzen en drijven als het ware op je traanfilm, binnen het gekleurde gedeelte (de cornea) van je oog. Door hun vaste vorm corrigeren deze lenzen je oog vrijwel altijd perfect, zodat je altijd een uitermate scherp zicht hebt. Doordat ze ruimer op je oog bewegen, zijn vormstabiele lenzen wel wat gevoeliger voor stof. Vormvaste lenzen zijn in hoge mate zuurstofdoorlatend en zijn er in vervangingstermijnen van één tot drie jaar. Ook deze lenzen zijn leverbaar in een zorgsysteem.

Kruithof Optiek biedt je alles wat belangrijk is voor het veilig dragen van contactlenzen. Ons zorgsysteem omvat lenzen voor een half jaar, vloeistof, automatische oproep voor controles en een breukverzekering. Zo draag je de vormstabiele contactlenzen zorgeloos, veilig én gemakkelijk. En dat al vanaf € 21,- per maand!

Multifocale contactlenzen

De ontwikkeling van multifocale lenzen gaat in een rap tempo en er is tegenwoordig veel mogelijk. Multifocale lenzen zijn lenzen voor alle afstanden, zowel dichtbij als veraf. De lenzen zijn leverbaar in zachte en vormstabiele materialen. Zijn je ogen geschikt voor deze lenzen? Dan zie je scherp van veraf tot dichtbij, zonder dat je er ook maar iets van merkt. Je hebt ook geen leesbril meer nodig.

Nachtlenzen

Dit is een unieke manier van lenzen dragen. Je draagt ze 's nachts waardoor je overdag scherpt kunt zien zonder lenzen. Het dragen van nachtlenzen is zeer veilig maar niet ieder oog is geschikt voor dit type contactlens. Maak daarom vrijblijvend een afspraak met Kruithof Optiek en wij adviseren je uitgebreid over nachtlenzen.

Stappenplan voor het onderhoud van lenzen

  1. Was eerst je handen met desinfecterende zeep voor je je lenzen schoonmaakt, uithaalt of inzet.
  2. Voorkom verwisseling van linker en rechter lens door een vaste volgorde met inzetten en uithalen van de lenzen aan te houden.
  3. Reinig je lens met de reinigende lenzenvloeistof; wrijf je lenzen gedurende 20 seconden tussen duim en wijsvinger.
  4. Spoel de contactlens vervolgens met spoelmiddel schoon.
  5. Gebruik altijd de lenzenvloeistof die je opticien adviseert. Gebruik nooit speeksel voor het schoonmaken van lenzen aangezien dit veel bacteriën bevat.
  6. Plaats je lens precies in het midden van de lenzenhouder het lensdoosje dat gevuld is met bewaarvloeistof.
  7. Vervang je lenshouder ieder half jaar en maak deze tussentijds schoon met desinfecterendmiddel.