nachtlenzen, wat een uitvinding!

Nachtlenzen: wat een uitvinding!

Lees hieronder verder

Zonder laserbehandeling of operatie overdag scherp zien zonder bril of lenzen? Dat bestaat niet, dacht ik. Al jarenlang draag ik daglenzen. Ik heb ook een bril, maar voor mijn werk is het praktischer om lenzen te dragen. Ik werk in de bouw, waar ik vaak een beschermende veiligheidsbril moet dragen. Dan is een bril gewoon niet handig. Mijn werkomgeving is vaak ook stoffig waardoor daglenzen ook niet altijd ideaal zijn. Ik heb vaak last van droge en geïrriteerde ogen. Nu blijkt de oplossing nachtlenzen te zijn!

Tijdens mijn halfjaarlijkse lenscontrole bij Alex in Numansdorp kreeg ik hier meer informatie over. Hij adviseerde mij om over te stappen naar nachtlenzen. Je draagt ze als je slaapt. En terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen je ogen. Ik dacht, dit is een broodje aap verhaal, maar niks is minder waar! Na controle bleken mijn ogen met een sterkte van -3 geschikt te zijn voor het dragen van nachtlenzen.

(Lees verder onder de foto)

Terwijl je slaapt, corrigeren nachtlenzen je ogen.

Inmiddels draag ik enkele weken de nachtlenzen en ik vind het geweldig! Wat een aparte gewaarwording. In de ochtend je lenzen uitdoen en dan haarscherp zien! Het blijft science fiction voor mij. In praktijk blijkt het niet alleen handig te zijn voor het werk dat ik doe, maar ook tijdens het sporten. Ik kan het echt iedereen van harte aanbevelen.

nachtlenzen: wat een uitvinding!