Waarom kost een multifocale bril bij een grote brillenketen € 129 en bij mij de glazen € 399?

Waarom kost een multifocale bril bij een grote brillenketen € 129 en bij mij de glazen € 399?

Lees hieronder verder

De grote brillenketens lokken je met ‘Koop een complete bril voor slecht € 129,- en zelfs met ‘Krijg een tweede bril gratis!’ Tsja, wie wil dat nou niet. Want waarom zou je meer betalen dan nodig is. Maar heb je ooit wel eens de opmerking gehoord ‘‘Wanneer iets te mooi klinkt om waar te zijn, dan is het dat ook meestal zo? ’’ In dit geval ben ik het hier mee eens en ik zal je uitleggen waarom. Dan kun je zelf beoordelen welke kwaliteit glazen het beste bij je passen.

Tunnelvisie of scherp zicht rondom

Een van de grote brillenketens zegt dat ze een complete bril levert waarbij de glazen ontspiegeld zijn en er een krasvaste laag is aangebracht. Dat is prima, maar hoe is het zicht door deze glazen? Bij dit type basisglazen kun je alleen in het midden van de bril zuiver zien. Maar als je naar links of rechts kijkt, vervormen deze glazen je beeld sterk. Om te verduidelijken wat ik bedoel, zie je hieronder drie voorbeelden. Van links naar rechts zie je Varilux Liberty, Varilux Comfort en Varilux Physio.

voorbeelden Varilux

Bij een glas van mindere kwaliteit maak je meer hoofdbewegingen en moeten je ogen zich vaker corrigeren. Dat is vermoeiend voor de ogen. Meer zicht betekent meer rust voor je ogen.

"Beoordeel zelf welke prijs en welke bril het beste bij je past."

One size fits all of maatwerk

Jouw ogen zijn anders dan mijn ogen. Dus wat voor mij goed is, hoeft niet voor jou goed te zijn. Want jij bent uniek. Ik geloof dan ook niet in standaard glazen, the one size fits all. Want de mens is niet standaard. Door een brillenglas speciaal voor jou op maat te maken, gebaseerd op de unieke eigenschappen van jouw ogen garandeer ik dat deze glazen je het beste zicht en comfort geven.

Om die reden werk ik alleen met glazen van Essilor en dan ook nog het orginele Varilux glas. Essilor is reeds zes keer vermeld in de Forbes top 100 van meest innovatieve bedrijven ter wereld. Zij werken dagelijks aan innovatieve kijkoplossingen. Met deze glazen in je bril ben je ervan verzekerd dat je de laatste en beste technologie in je glas hebt.

Kijkgedrag vaststellen

Alleen sterkte meten of ook jouw kijkgedrag vaststellen

Je bent er waarschijnlijk niet bewust van, maar ook jouw kijkgedrag is uniek. Hoe is de stand van jouw ogen, staan ze ver van je neus af of juist dichtbij en hoe beweeg jij je hoofd? Iedereen heeft andere gezichtskenmerken en de bewegingen van hoofd en ogen verschillen van mens tot mens. Bij het aanmeten van glazen, kijk ik eerst naar jouw kijkgedrag. Ik bepaal dit met hightech meetapparatuur. Op basis van de resultaten houden we bij het aanmeten van de glazen rekening met het montuur (de afmetingen en de stand ten opzichte van je gezicht), met je kijkgedrag, je gezichtsbouw en jouw oogkenmerken. Aan de hand daarvan kan ik je adviseren over de juiste keuze van het montuur en het glas. 

dikke of mooie dunne glazen

Dikke of mooie dunne glazen

Hoe groter de afwijking van je ogen is, hoe dikker de glazen worden. De bekende ´jampotglazen´. Bij de ketens krijg je bij de goedkopere glazen een dikke rand naast je montuur. Wil je dunnere glazen dan gaat de prijs fors omhoog. Ook ik kan het niet ‘gratis’ aanpassen, maar het standaard glas waar ik mee werk is al een stuk dunner, dus is het aanpassen soms niet eens nodig!

Waarom kost een multifocale bril bij een grote brillenketen € 129 en bij mij de glazen € 399?

Dus ja, een bril bij mij is wellicht duurder dan bij de grote ketens, maar ik garandeer je dat je blik op de wereld een stuk scherper zal zijn! En dat is toch het doel van een bril?