Wil je aan lenzen beginnen, maar twijfel je? Hier 5 redenen om het wel te doen!

Lees hieronder verder

Al vanaf mijn veertiende draag ik lenzen en ik wil eigenlijk nooit meer wat anders. Natuurlijk heb ik ook een trendy bril omdat lenzen niet altijd handig zijn, bijvoorbeeld als je van de badkamer naar je bed moet zien te komen. Maar voor overdag zweer ik bij lenzen! Ik kan wel 100 redenen bedenken, maar hier lees je de belangrijkste vijf.

1. Waar je ook kijkt, altijd scherp zicht

Omdat ik gewend ben lenzen te dragen, valt het mij altijd op dat wanneer ik een bril draag en bijvoorbeeld de trap afloop, ik ineens in een wazig gat kijk (even voor de duidelijkheid, ik heb -4,5 dus geheel logisch). Ik kijk dan dus blijkbaar onder mijn bril door. Bij lenzen heb je dit totaal niet. Of je nu de trap afloopt of ’s avonds in het donker naar huis rijdt, het is altijd rondom scherp.

Waar je ook kijkt, altijd scherp zicht met lenzen

2. Perfect tijdens sporten

Ik ben ooit begonnen met het dragen van lenzen omdat ik veel sportte. En met min 4,5 is dat echt nodig, kan ik je zeggen. Het maakt je onzeker als je niet goed ziet. Maar een bril is onhandig want die kan ‘in the heat of the moment’ van je hoofd afvliegen. Dat brengt weer zo veel reparatiekosten met zich mee en doorsporten zonder bril zit er dan ook niet in. Lenzen zijn de ultieme oplossing voor sporters.

Lenzen zijn perfect bij het sporten

3. Geen beslagen brilglazen

Vast herkenbaar. Kom je vanuit de kou een warme ruimte binnen en direct beslaat je bril. Je ziet niks meer en heb enkele minuten nodig om de mist weer op te laten trekken. Bij lenzen heb je dit probleem nooit. Altijd helder zicht of het nu warm of koud is.

Met lenzen heb je geen beslagen brillenglazen

4. Lenzen passen bij alle kledingstijlen en gezichten

Een bril is modegevoelig. Vandaag heb je een hippe en trendy bril op je neus en twee jaar later is je bril alweer ouderwets. En het kan zijn dat je vind dat een bril je gewoon niet staat. Sommige mensen hebben echt een brillengezicht, andere totaal niet. Bij lenzen heb je dit probleem niet. Lenzen zie je niet, dus past altijd bij elke outfit in je kast én bij elk gezicht!

Lenzen passen bij alle kledingstijlen en gezichten

5. Lenzen kun je makkelijk vervangen

Lenzen heb je in vele varianten. Je hebt daglenzen, maandlenzen, jaarsystemen, harde lenzen, zachte lenzen, et cetera. Als je per ongeluk op je bril gaat staan, is de kans groot dat je montuur krom staat, je glazen onder de krassen zitten of dat hij gewoon echt gebroken is. Een dure kostenpost om te vervangen. En een nieuwe bril ligt niet de volgende dag al klaar. Lenzen vervang je per dag of per maand. Je hebt dus geen extra (hoge) kosten als je een lens een keer per ongeluk door de gootsteen spoelt of op de grond laat vallen. En: vaak kan je binnen een (week/dag/maand?) je nieuwe lenzen al ophalen!

Lenzen kun je makkelijk vervangen

Lenzen proberen? Vraag om een proefpakket.

Wil je ook eens lenzen proberen, maar wil je er niet aan vastzitten? Vaak hebben opticiens proefpakketten waarbij je  een paar dagen lenzen kan uitproberen. Ook bij Kruithof hebben we proefpakketten. Wij leveren lenzen op maat, dus kosteloos is dit niet. Het aanmeten van lenzen kost nu eenmaal tijd. Ben je geïnteresseerd? Kom gerust eens langs in één van onze winkels.
Wie weet wil je dan nooit meer anders!