Maar één bril?
Dat is zo old school!

Lees hieronder verder

Ik kan mij nog als de dag van gisteren herinneren dat ik als tiener een bril moest. Tijdens een verplicht bezoekje aan de schoolarts viel ik zwaar door de mand. De arts zei: ‘Jij ziet niet zo veel hé?’ Helaas kon ik het niet ontkennen. Ik schreef tijdens de les alles over van een vriendin en wanneer iemand buiten zwaaide, kon ik nooit met zekerheid zeggen of het voor mij bedoeld was.

Dus op naar de opticien. Ik baalde hier enorm van. Ik wilde geen bril. Een bril was voor oude mensen en stom (helemáál gecombineerd met een beugel, je ziet het vast voor je, euhum). Toen ik naar de monturen keek, werd ik al helemaal niet vrolijk. Er was toen maar weinig keus voor jonge meiden. Ik kreeg een lichtroze bril, die ik uiteindelijk zo min mogelijk op mijn neus zette.

Maar hoe anders is dat nu! Zoveel keuze en dat voor alle leeftijden. Als echte fashionliefhebber heb ik tegenwoordig voor meerdere momenten op de dag een andere bril, en draag ik mijn bril weer heel graag ;-). Hieronder een kleine selectie uit mijn verzameling:

De 'werk' look

Ga ik naar mijn werk dan wil ik er zo professioneel mogelijk uitzien. Serieus, maar wel opvallend. Ik ben gevallen voor een zwart montuur met een retrolook uit de collectie van Lindberg. Naast een mooi uitziende bril zitten er ook speciale glazen in. Ze zijn speciaal afgestemd op mijn metingen in combinatie met het werken achter een beeldscherm. Hierdoor voorkom ik vermoeide ogen en hoofdpijn. Een win-winsituatie zou ik zeggen!

De ‘zomer’ look

Ik ben gek op zonnebrillen. Het liefst heb ik er zo veel mogelijk. Mijn nieuwste aanwinst is de zonnebril van Chloe. Hij is licht van gewicht en daardoor voel ik bijna niet dat ik hem draag. Het ‘oversized' montuur is weer helemaal hot en ik voel me dan ook echt geweldig met deze bril. Met de goede uv-bescherming knijp ik minder met mijn ogen. Dat scheelt weer rimpels ;-)

"Als echte fashionliefhebber heb ik tegenwoordig voor meerdere momenten op de dag een andere bril."

 Mijn ‘vrijetijd’ look

In mijn vrijetijd houd ik ervan om met vriendinnen af te spreken in de koffiebar bij mij om de hoek om een kop koffie te gaan drinken. Met mijn oversized trui en warme sjaal aan kruip ik daar op de bank bij de open haard. Op deze momenten draag ik graag mijn nylon bril van het Nederlandse merk Tom Stevens. Deze bril is écht uniek want hij is gemaakt met een 3D-printer. Super gaaf vind ik dat! Hij draagt heel comfortabel, heeft een mooie vorm en staat gewoon fantastisch, al zeg ik het zelf.

Mijn toekomstige 'vrolijke' look

En komend weekend ga ik shoppen voor mijn ‘vrolijke’ look. Laatst liep ik voorbij de opticien en zag een nieuwe collectie met allerlei monturen met bloemenprints. Deze moet ik gewoon hebben! Dus: wordt vervolgd...

ANVERS RDBK, Etnia Barcelona

Etnia Barcelona ANVERS RDBK