Zen met Eyezen

Ja, ik ga ZEN worden!

Lees hieronder verder

Daar is hij dan. Mijn ‘zen-momentje’. Nee, geen masseur, yogaboek of ticket naar een tropisch eiland. Maar mijn nieuwe bril van Prodesign met Eyezen glazen van Essilor! Vandaag opgehaald bij mijn opticien en nu gelijk onderworpen aan het eerste testmoment, terwijl ik mijn blog typ.

De bril is echt prachtig, de voorzijde van het montuur is van goudkleurig aluminium gemaakt en de pootjes van kunststof met kleurrijk motief. Het ‘oog’ wil natuurlijk ook wat ;-), letterlijk maar ook figuurlijk. Want waar ik het meest benieuwd naar ben is of ik met deze bril inderdaad helemaal zen word.

Prodesgn Denmark Model 7903

Dat ben ik namelijk al zeker een half jaar niet meer. Branderige en rode ogen zijn eigenlijk heel normaal geworden. Dansende lettertjes op mijn beeldscherm tijdens het typen van het rapport of ´s avonds op de bank met mijn iPad, ik was meer bezig met het ontcijferen van de teksten dan focussen op de inhoud. En daar ging het mis, bij het focussen van mijn ogen. Maar echt slecht zien deed ik ook weer niet...

"Dansende lettertjes en rode en branderige ogen zijn symptomen van te lang kijken naar een beeldscherm."

Zen met Eyezen

Toch heb ik twee weken geleden een afspraak gemaakt bij de opticien en wat bleek? Mijn ogen hadden moeite met het focussen op beeldschermen. Helemaal niet raar, heel veel mensen hebben hier last van. Dit komt doordat een beeldscherm bestaat uit lichtbronnen die een bepaalde blauwe kleur uitzenden, maar daardoor ook een soort van ‘bewegen’. Dit zien wij niet letterlijk (zou toch lastig zijn om te typen op een flikkerend beeldscherm) maar onze ogen registeren deze bewegingen wel. De opticien vertelde mij dat die dansende lettertjes en rode en branderige ogen symptomen zijn die hierbij komen kijken. Maar gelukkig wist hij me ook te vertellen dat daar een hele goede oplossing is voor mijn probleem: een bril met Eyezen glazen. Ik had hier nog nooit van gehoord, maar kortweg gezegd: het zorgt ervoor dat je ontspannen kunt kijken, speciaal afgestemd op beeldschermen. De ZEN in Eyezen dus!

Geen dansende lettertjes meer met Eyezen

Geen dansende lettertjes meer

En nu is het zover. Ik zit lekker op de bank met mijn iPad op schoot en  mijn nieuwe bril op mijn neus. Niet in lotushouding, maar gewoon lekker met opgetrokken beentjes. En ik moet zeggen, ik voel me heel zen zonder dansende lettertjes. Nu eens zien of ik mijn favoriete acteur Johnny Depp ontspannen kan bekijken…

Eyezen ervaren?

Eyezen ervaren?

Bij Kruithof optiek werken wij met de speciale Eyezen brillenglazen. Kom langs in een van onze winkels voor een oogmeting.

Maak een afspraak