Altijd de beste brillenglazen

Natuurlijk is een juist gekozen, modieus brilmontuur erg belangrijk. Maar de juiste keuze van de glazen is nóg belangrijker. Goede glazen zijn immers doorslaggevend voor een optimaal kijkcomfort. En juist met brillenglazen is tegenwoordig heel veel mogelijk, zoals de keuze tussen kunststof of glas, enkelvoudige of multofocale glazen, computerglazen, zonneglazen, outdoor glazen of nachtzicht glazen.

Om te weten welke glazen jij nodig hebt, werkt Kruithof Optiek met een speciaal gepatenteerde zicht-analyse. Hiermee bepalen we samen met jou waar je kijkbehoeften liggen en hoe we die samen met jou het beste kunnen invullen. Verder biedt Kruithof Optiek je de mogelijkheid om via een virtual reality-bril het verschil in glazen zelf te ervaren.

Om te beginnen is er een grote diversiteit in kwaliteit van de diverse soorten glazen en coatings. Anders dan andere optiek-ketens adviseert Kruithof Optiek je bewust om alléén de beste kwaliteit voor jouw ogen te kiezen. Daarom laten wij jouw brillenglazen fabriceren bij gerenommeerde glasfabrikanten zoals Essilor, wereldleider op het gebied van brillenglazen.

Glas of kunststof?

Brillenglazen worden gemaakt van glas of kunststof. Het voordeel van glas is dat het niet snel krast, maar het
is zwaar en breekt snel als het valt. Kunststof is veel lichter en buigzaam, maar is ook weer zachter en dus kwetsbaarder. Kunststof glazen moeten dan ook beschermd worden tegen ‘gebruiksinvloeden’ door middel van een hardingslaag.

Enkelvoudige of multifocale glazen?

Enkelvoudige brillenglazen: voor veraf of dichtbij

Enkelvoudige brillenglazen voorzien je ogen van slechts één sterkte voor veraf of dichtbij. Deze glazen zijn
leverbaar in grofweg drie zichtkwaliteiten:

Standaard zichtkwaliteit

Verbeterd
zichtkwaliteit

Maatwerk zichtkwaliteit

Naast de afbeeldingskwaliteit, kunnen de brillenglazen ook voorzien worden van diverse coatings. Hoe beter de coating, hoe meer licht de glazen doorlaten en hoe helderder je zicht.

Multifocale glazen: scherp zien op meerdere afstanden

Met multifocale brillenglazen kun je op meerdere afstanden met één glas scherp zien. Hierdoor kun je zowel veraf als dichtbij scherp zien, zonder dat dit zichtbaar is in het brillenglas. Ook multifocale brillenglazen zijn er in drie kwaliteitssoorten:

Harde overgang
Hardere overgangen in het verloop van sterkte tussen veraf en nabij. Hierdoor ontstaat er meer vorming in de glazen die de kijkzones in het glas voor veraf en nabij beperken. Deze glazen zijn leverbaar in een smal, midden en breder leesdeel.

Zachte overgang
Dit glas heeft zachte overgangen in het verloop van sterkte tussen veraf en nabij. Hierdoor ontstaat er minder vorming in de glazen waardoor dit de kijkzones in het glas voor veraf en nabij ten goede en er zo brede kijkzones ontstaan. Deze glazen zijn ook leverbaar in een smal, midden en breder leesdeel.

Maatwerk brillenglazen: het beste voor je ogen
Bij de voorgaande ontwerpen van multifocale glazen kijk je volgens de norm van het glas. Bij maatwerk glazen wordt het glas optimaal aangepast aan jouw specifieke manier van kijken en aan het montuur dat je kiest. Deze brillenglazen worden gefabriceerd met de Nanoptix-technologie die garant staat voor de meest nauwkeurige slijptechniek. Dit brillenglas geeft je een HD-kwaliteit zicht, dus haarscherp.

Essilor, wereldleider in brillenglazen

Als je brillenglazen moet kiezen, is de belangrijkste vraag: welk merk biedt mij de beste kijkoplossing? Kruithof Optiek adviseert daarom in veel gevallen de producten van Essilor. Essilor is wereldleider in brillenglazen en levert naast brillenglazen ook professionele apparatuur voor de winkel of werkplaats van opticiens en optometristen. Essilor is tevens de uitvinder van het multifocale brillenglas: Varilux. Multifocale brillenglazen van Varilux zijn sinds de introductie in 1959 nog altijd ongeëvenaard. Het doel van Essilor is om met steeds betere en innovatieve producten jou nóg beter te laten zien. En dat past weer uitstekend in de visie van Kruithof Optiek!

Essilor: Our Mission is Everyone's Vision