Bescherm je ogen met zonneglazen
Trendy & exclusieve zonnebrillen
Kom langs voor een persoonlijke advies

Bescherm je ogen met zonneglazen

Zonneglazen zijn er in vele kwaliteiten en prijsklassen. Bij Kruithof Optiek kun je kiezen uit een zeer compleet assortiment zonneglazen op sterkte van Essilor.

Zonneglazen voor goede UV-bescherming
Schadelijke UV-stralen zijn er altijd, zowel bij regen als zonneschijn. Je beschermt je huid met een zonnebrandcrème met een factor die past bij je huidtype. Maar wist je dat UV-stralen ook schadelijk kunnen zijn voor je ogen en aandoeningen en veroudering van je ogen kunnen veroorzaken, zelfs als de zon niet schijnt? Dat geldt zeker ook voor kinderen. Als ouder weet je dat een kinderhuid goed beschermd moet worden. Maar een optimale bescherming van hun ogen wordt vaak vergeten. Kinderen spelen immers veel buiten en hun ogen zijn nog niet volledig ontwikkeld. Daardoor lopen ze meer risico op oogbeschadigingen op latere leeftijd. Bescherm daarom je ogen én die van je kinderen zo goed mogelijk tegen schadelijke UV-stralen.

Eye-Sun Protection Factor (E-SPF)
Eye-Sun Protection Factor (E-SPF) geeft de UV-bescherming van een brillenglas aan. Vergelijk het met de beschermingsfactor van zonnebrandcrèmes. Het E-SPF beoordelingssysteem is eenvoudig: hoe hoger de E-SPF, hoe beter de UV-bescherming. Dankzij deze ‘UV-index’ is het mogelijk om gemakkelijk de beste UV-bescherming van je ogen en de gevoelige huid daaromheen te kiezen.

Crizal Sun UV, de beste bescherming tegen UV-stralen
Crizal Sun UV brillenglazen bieden de beste bescherming tegen schadelijke UV-stralen met een beschermingsfactor van E-SPF 50+. De Crizal SUN UV coating beschermt je ogen optimaal. Deze coating zit standaard op nagenoeg alle zonneglazen van Essilor.

Met Xperio zonneglazen nooit meer last van hinderlijke reflecties
Hinderlijke reflecties zorgen voor vervelende en zelfs gevaarlijke situaties in het verkeer, op het water of in de sneeuw. Xperio gepolariseerde brillenglazen nemen hinderlijke schitteringen weg waardoor je geen last meer hebt van weerkaatsing van het zonlicht. Een absolute ‘must have’ dus om veilig te genieten van autorijden, winter- en watersporten!