Jouw ogen, onze zorg

Goede oogzorg staat bij Kruithof Optiek centraal. Je hebt immers maar één paar ogen. Om die reden besteden onze gediplomeerde specialisten hier veel zorg aan. Voordat we beginnen met de zo belangrijke oogmeting, maken wij eerst samen met jou een persoonlijk zichtprofiel.

Dit zichtprofiel vertelt alles over je kijkbehoeften tijdens je dagelijkse bezigheden en vormt de basis van een juiste zorg voor jouw ogen. Daarna doen we een uitgebreid oogonderzoek dat bestaatuit: een nachtzichtmeting, oogmeting met scherptebepaling, oogdrukmeting, samenwerkingstest tussen je beide ogen en een netvliescontrole. Alleen op deze manier krijgen we volledig inzicht in de kwaliteit en de gezondheid van je ogen.

Neem contact met ons op!

Wat is het verschil tussen een Optometrist en een Opticien?

De opticien meet jouw gezichtsscherpte en de bijbehorende brilsterkte. Wanneer je wilt weten hoe het met de gezondheid van je ogen is, ga je naar de optometrist.

Meer weten?
Een juiste oogmeting is van het grootste belang

Een juiste oogmeting is van het grootste belang

De opticien meet jouw gezichtsscherpte en de bijbehorende brilsterkte. Wanneer je wilt weten hoe het met de gezondheid van je ogen is, ga je naar de optometrist.

Een standaard oogonderzoek?

Voorkomende klachten

Zonder dat we er bij stilstaan, zijn onze ogen regelmatig aanleiding voor allerlei problemen in ons dagelijks leven zoals hoofdpijnklachten, verminderde concentratie, mindere leesprestaties bij volwassenen en kinderen, et cetera. Vanaf het moment dat we wakker worden gaan onze ogen aan de slag en sturen ons de hele dag aan. Het is dan ook niet zo gek dat, als onze ogen niet optimaal functioneren, dit klachten veroorzaakt. Daarnaast is een juist advies van de brillenglazen vaak de oorzaak van klachten. De specialisten van Kruithof Optiek staan graag voor je klaar om te kijken naar de mogelijke oorzaak van je klachten.

Meten jullie ook de oogdruk?

Het opmeten van de oogdruk hoort bij een standaard oogonderzoek van Kruithof Optiek en voeren we altijd uit boven een leeftijd van 40 jaar of als er verhoogde oogdruk in de familie voorkomt.

Kunnen jullie zien of ik staar heb?

De specialisten van Kruithof Optiek beschikken over de kennis en apparatuur om te bepalen of je ooglens wat troebel is geworden. Deze vertroebeling van de ooglens in combinatie met je kijkvermogen bepaald of we kunnen spreken over staar. Mocht het vermoeden er zijn dat dit het geval is, dan verwijzen wij je door naar de oogarts.

Welke glazen voor mijn bril?

Extra verzorging voor je ogen

Onze ogen staan dagelijks bloot aan straling van blauw licht, veroorzaakt door beeldschermen en mobiele telefoons, aan wind, stof en omstandigheden waar de luchtvochtigheid niet optimaal is. Door deze omstandigheden kunnen je ogen wel wat extra verzorging gebruiken. Vergelijk het maar met je huid; wie gebruikt hier nu geen verzorgingsproducten voor? Kruithof Optiek biedt een ruim assortiment oogverzorgingsmiddelen zoals crèmes en oogdruppels. Dan ben jij verzekerd van de beste verzorging voor je ogen.