fbpx

Welke lenzen zijn het beste voor mij? Deze vraag stelt bijna iedereen die overweegt om contactlenzen te gaan dragen. Belangrijk bij het maken van deze keuze zijn je persoonlijke omstandigheden: je werk, je hobby’s en je sport. Daarnaast bekijken onze specialisten of je ogen geschikt zijn voor het dragen van contactlenzen. De vorm van je ogen, de traankwaliteit en hoe vaak je knippert zijn bijvoorbeeld factoren die bepalen welke lenzen het beste bij jou passen.

Tabel lenzen vergelijken maandlenzen daglenzen harde lenzen en nachtlenzen

Zachte lenzen

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn heel dun en gaan vrijwel helemaal op in de traanfilm. De lenzen zijn ongeveer even groot als het gekleurde gedeelte (de cornea) van je oog en zitten daardoor heel stabiel op je oog. Zachte contactlenzen zijn daarom erg geschikt voor het beoefenen van allerlei sporten. Zachte lenzen zijn leverbaar in vervangingstermijnen van een dag, een week, een maand of een half jaar. Afhankelijk van jouw wensen en het advies van onze contactlensspecialisten bepalen we het vervangingssysteem dat bij jou en je ogen past.

Harde lenzen

Harde lenzen

Harde lenzen worden tegenwoordig ‘vormstabiele’ lenzen genoemd omdat ze in hoge mate zuurstofdoorlatend zijn. Ze zijn kleiner dan zachte contactlenzen en drijven als het ware op je traanfilm, binnen het gekleurde gedeelte (de cornea) van je oog. Door hun vaste vorm corrigeren deze lenzen je oog vrijwel altijd perfect, zodat je een uitermate scherp zicht hebt. Doordat ze ruimer op je oog bewegen, zijn vormstabiele lenzen wel wat gevoeliger voor stof. Ook moet je vaak even wennen aan het gevoel van de lens. Vormvaste lenzen zijn er in vervangingstermijnen van één tot drie jaar.

Multifocale lenzen

Multifocale lenzen

De ontwikkeling van multifocale lenzen gaat in een rap tempo en er is tegenwoordig veel mogelijk. Multifocale lenzen zijn lenzen voor alle afstanden, zowel dichtbij als veraf. De lenzen zijn leverbaar als zachte of vormstabiele lenzen. Zijn je ogen geschikt voor deze lenzen? Dan zie je scherp van veraf tot dichtbij, zonder dat je er ook maar iets van merkt. Je hebt ook geen leesbril meer nodig.

Nachtlenzen

Nachtlenzen

Dit is een unieke manier van lenzen dragen. Nachtlenzen doe je in voor je gaat slapen. Bij het ontwaken doe je ze weer uit en kun je de hele dag lang scherp zien zonder lenzen. Het dragen van nachtlenzen is zeer veilig, maar niet ieder oog is geschikt voor dit type contactlens. Maak daarom vrijblijvend een afspraak met een van onze specialisten. Wij onderzoeken dan je ogen en adviseren je uitgebreid over nachtlenzen.

Daglenzen

Daglenzen

Daglenzen zijn zachte lenzen die je slechts één dag draagt en daarna weggooit. Omdat je daglenzen niet hoeft schoon te maken of te bewaren is dit een zeer hygiënische manier van lenzen dragen. Bovendien heb je geen lenzenvloeistof meer nodig. En raakt er een keertje een lens kwijt of beschadigd? Geen probleem, je pakt gewoon een nieuwe. Daglenzen zijn ideaal om af te wisselen met een bril (bijvoorbeeld wanneer je gaat sporten) of om te dragen tijdens je vakantie. Maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon altijd dragen!

Contactlenzen zorgsysteem

Bij Kruithof Optiek bieden we je de mogelijkheid om je zachte of vormstabiele lenzen aan te schaffen in een zorgsysteem. Voor een vast bedrag per maand bieden we jou dan alles wat belangrijk is voor het veilig dragen van je lenzen. Naast lenzen voor een half jaar krijg je ook de vloeistof die je nodig hebt, een automatische oproep voor controles én een breukverzekering. Zo draag je zachte contactlenzen zorgeloos, veilig én gemakkelijk. Vraag er eens naar in de winkel.

Superieure kwaliteit

Op het gebied van contactlenzen staat Kruithof Optiek voor een superieure kwaliteit. We leveren altijd lenzen die perfect aansluiten op de maat van jouw ogen. Voor het aanmeten van deze kwaliteit gebruiken wij de meest geavanceerde apparatuur, waaronder een keratograph. Dit apparaat meet je oog nauwkeurig op 20.000 punten en bepaalt speciaal voor jouw ogen de juiste vorm van de contactlenzen. Dat garandeert een optimaal draagcomfort én perfect zicht.

“Het maakt niet uit of je een bril of lenzen kiest. We gaan altijd voor kwaliteit en een optimaal draagcomfort.”

Contactlenzen Opticien en contactlensspecialist
Astrid Verkamman

Gun je ogen een gratis kwaliteitsupgrade!

Maak kennis met een kwalitatief beter brillenglas. Wij geven je kosteloos een upgrade van je glaskeuze naar een hogere kwaliteitsklasse.