fbpx

Om je contactlenzen veilig en comfortabel te dragen, moet je er goed voor zorgen. Daarom geven we je graag wat tips & tricks om je lenzen te onderhouden. Begin je net met lenzen? Bekijk dan eens de filmpjes hieronder, met handige instructies!

Onze contactlensspecialisten geven je in de winkel een uitgebreide instructie voor het inzetten, schoonmaken en bewaren van je contactlenzen. De belangrijkste stappen zetten we graag nog even voor je op een rij.

1 Werk hygiënisch

1 Werk hygiënisch

Was eerst je handen met desinfecterende zeep voor je je contactlenzen schoonmaakt, uithaalt of inzet.

2 Vaste volgorde

2 Vaste volgorde

Voorkom verwisseling van je linker en rechter contactlens door een vaste volgorde met inzetten en uithalen van de lenzen aan te houden.

3 Goed reinigen

3 Goed reinigen

Reinig je contactlens met de reinigende lenzenvloeistof; wrijf je lenzen gedurende 20 seconden tussen duim en wijsvinger.

4 Schoon spoelen

4 Schoon spoelen

Spoel de contactlens vervolgens met spoelmiddel schoon.

5 Lenzenvloeistof

5 Lenzenvloeistof

Gebruik altijd de lenzenvloeistof die onze contactlensspecialist adviseert. Gebruik nooit speeksel voor het schoonmaken van je lenzen – je speeksel zit vol bacteriën.

6 Bewaren

6 Bewaren

Plaats je lens precies in het midden van de lenzenhouder. Zorg ervoor dat de contactlens niet dubbel zit en bewaar de contactlens in de door ons geadviseerde contactlensvloeistof.

7 Vervangen

7 Vervangen

Vervang je maandlenzen elke maand. Tip: zet hiervoor een timer in de agenda van je telefoon met een melding. Vervang minimaal elk jaar je lenshouder en maak deze tussendoor schoon met desinfecterende vloeistof. 

8 Controle

8 Controle

Laat je ogen elk half jaar controleren door onze specialisten. Afspraak maken? Dat kan hier.

“Kom gerust eens langs, we helpen je graag met de beste zorg voor je ogen.”

Tips & Tricks Opticien en Contactlensspecialist
Angelique Visser

Vacature Opticien/Contactlensspecialist

Opticiens in regio Rotterdam opgelet: wij zoeken een opticien ter uitbreiding van ons gezellige team.