fbpx

Om je contactlenzen veilig en comfortabel te dragen, moet je er goed voor zorgen. Daarom geven we je graag wat tips & tricks om je lenzen te onderhouden. Begin je net met lenzen? Bekijk dan eens de filmpjes hieronder, met handige instructies!

Onze contactlensspecialisten geven je in de winkel een uitgebreide instructie voor het inzetten, schoonmaken en bewaren van je contactlenzen. De belangrijkste stappen zetten we graag nog even voor je op een rij.

1 Werk hygiënisch

1 Werk hygiënisch

Was eerst je handen met desinfecterende zeep voor je je contactlenzen schoonmaakt, uithaalt of inzet.

2 Vaste volgorde

2 Vaste volgorde

Voorkom verwisseling van je linker en rechter contactlens door een vaste volgorde met inzetten en uithalen van de lenzen aan te houden.

3 Goed reinigen

3 Goed reinigen

Reinig je contactlens met de reinigende lenzenvloeistof; wrijf je lenzen gedurende 20 seconden tussen duim en wijsvinger.

4 Schoon spoelen

4 Schoon spoelen

Spoel de contactlens vervolgens met spoelmiddel schoon.

5 Lenzenvloeistof

5 Lenzenvloeistof

Gebruik altijd de lenzenvloeistof die onze contactlensspecialist adviseert. Gebruik nooit speeksel voor het schoonmaken van je lenzen – je speeksel zit vol bacteriën.

6 Bewaren

6 Bewaren

Plaats je lens precies in het midden van de lenzenhouder. Zorg ervoor dat de contactlens niet dubbel zit en bewaar de contactlens in de door ons geadviseerde contactlensvloeistof.

7 Vervangen

7 Vervangen

Vervang je contactlenzen elke maand. Tip onze app helpt je hieraan herinneren! Vervang minimaal elk half jaar je lenshouder en maak deze tussendoor schoon met desinfecterende vloeistof. Android of iOS

8 Controle

8 Controle

Laat je ogen elk half jaar controleren door onze specialisten. Afspraak maken? Dat kan hier.

“Kom gerust eens langs, we helpen je graag met de beste zorg voor je ogen.”

Tips & Tricks Opticien en contactlensspecialist
Claudio Herrera Bernal

Kruithof 30 jaar!

Opa, vader en zoon, alle drie gegrepen door het vak. Een gedeelde passie, doorgegeven van generatie op generatie. Dat maakt Kruithof Optiek bijzonder!

Dertig jaar geleden, in 1992, opende Rien Kruithof  samen met zijn vrouw de deuren van zijn eigen optiek. Een jaar later kwam zoon Arie in de zaak. Vader, moeder en zoon, alle drie met dezelfde passie voor het vak, maakten van Kruithof Optiek al snel een succes.

Inmiddels was ook Jeffrey, één van Aries zonen, gegrepen door het vak. Als jongetje stond hij al te kijken hoe zijn opa en vader met brillen bezig waren. Hij besloot de opleiding voor opticien, contactlensspecialist en commerciële economie te gaan doen. Met de komst van Jeffrey is de opvolging van het familiebedrijf zeker gesteld. Bij Kruithof Optiek staat de juiste zorg voor je ogen centraal. Jouw ogen onze zorg: daar staan we voor! Iedere dag staan we voor de beste kijkoplossing voor jouw ogen.