fbpx

Je hebt maar één paar ogen – daar ben je zuinig op. En daarom kom je naar Kruithof Optiek. Onze oogspecialisten doen veel méér dan alleen even opmeten welke sterkte je brillenglazen of contactlenzen moeten hebben. We onderzoeken ook je kijkgedrag en de gezondheid van je ogen. Standaard en helemaal gratis bij aanschaf van een bril of contactlenzen. Bij onze oogspecialisten zijn jouw ogen in goede handen.

Stap 1: Zichtprofiel
Voordat we beginnen met de oogmeting, maken wij eerst samen met jou een persoonlijk zichtprofiel. Door te kijken naar je dagelijkse bezigheden (je werk, je vrijetijdsbesteding, je schermtijd, je sport en hobby’s) kunnen we bepalen welke individuele oplossing het beste bij je behoeftes aansluit.

Stap 2: Oogonderzoek
Daarna doen we een uitgebreid oogonderzoek waarin we een oogmeting met scherptebepaling doen, maar ook bekijken hoe goed je in het donker ziet en of je netvlies afwijkingen vertoont. Meer over dit onderzoek lees je hieronder.

Dit meten we tijdens een oogonderzoek
Bij Kruithof Optiek worden je ogen opgemeten door gediplomeerde opticiens met verstand van zaken. Bij dit onderzoek beoordelen we je ogen op zeven verschillende punten. Zo krijgen we een volledig inzicht in de kwaliteit en de gezondheid van je ogen.

Zijn er tijdens dit oogonderzoek factoren die onze specialisten niet vertrouwen? Dan adviseren ze je om een vervolgafspraak te maken met onze optometrist.

Welke metingen verichten we?

Anamnese

Anamnese

De specialist bespreekt met je of er gezondheidsfactoren zijn die je zicht kunnen beïnvloeden.

 

 

Nachtzichtmeting

Nachtzichtmeting

Heb je last met kijken in het donker of heb je hinder van de verlichting van tegemoetkomend verkeer? Met onze geavanceerde meetapparatuur kijken we wat de oorzaak is van dit probleem en of dit op te lossen is met speciaal hiervoor ontwikkelde brillenglazen.

Oogmeting

Oogmeting

Vervolgens bepalen we hoe goed je nu ziet. Goed om te weten: voor een optimaal resultaat doe je deze meting bij voorkeur wanneer je je fit voelt.

Visusbepaling

Visusbepaling

Van elk oog afzonderlijk meten we de visus. Dit is het kijkvermogen van het oog. Zo kunnen we bepalen wat je nu eigenlijk kunt zien. Je oog krijgt als het ware een rapportcijfer.

Oogdrukmeting

Oogdrukmeting

Je oog is gevuld met een vloeistof. Wanneer daar te veel druk op komt te staan, kan dat schade veroorzaken. Dat noemen we glaucoom. Om de druk te bepalen meten we de oogdruk door middel van een luchtstootje dat tegen het oog geblazen wordt. Deze meting is niet pijnlijk, je ogen hoeven er dus niet voor gedruppeld te worden.

Binoculair zicht

Binoculair zicht

Ook onderzoeken we of je ogen wel goed samenwerken. Een gebrek aan samenwerking kan de reden zijn van bijvoorbeeld hoofdpijnklachten of ongemakken bij het lezen.

Fundusfotografie

Fundusfotografie

We maken een foto van de binnenzijde van je oog (het netvlies) en bekijken of hier afwijkingen zijn die in de toekomst je zicht negatief kunnen beïnvloeden. Met fundusfotografie kunnen we eventuele problemen in een vroeg stadium opsporen.

“Met ons oogonderzoek leveren we meer kijk op je zicht. Het is een gezondheidscheck van je ogen.”

Oogzorg Optometrist
Sandra Liu

Zien onze specialisten tijdens het oogonderzoek factoren die ze niet vertrouwen? Of wijkt de gezondheid van je ogen af? Dan kun je terecht voor een vervolgonderzoek bij onze optometrist. De optometrist heeft een HBO-opleiding afgerond en is een wettelijk erkend oogzorgverlener. Hij weet dus alles over de gezondheid van je ogen.

De optometrist van Kruithof Optiek kan een OCT (Optical Coherence Tomograph) onderzoek doen. Met een speciaal apparaat maakt de optometrist een scan van de binnenkant van het oog. Om dit mogelijk te maken krijg je druppels in je oog die de pupil verwijden. Het onderzoek duurt slechts een paar minuten en is volledig pijnloos.

De OCT scan laat zien of er afwijkingen zijn in het netvlies, de macula (gele vlek), het hoornvlies of de oogzenuw.

Wanneer maak je een afspraak bij de optometrist?
+ Wanneer er afwijkingen geconstateerd zijn bij de fundusfotografie
+ Voor extra controle bij diabetes, glaucoom, staar etc.
+ Voor een oogmeting bij kinderen vanaf 8 jaar

Als verdere behandeling nodig blijkt te zijn, verwijst de optometrist je door naar de huis- of oogarts. De optometrist van Kruithof Optiek is aangesloten bij het Optometristen Collectief Rijnmond (OCR). Het OCR heeft verwijsafspraken met Het Oogziekenhuis Rotterdam en andere ziekenhuizen in de regio, zodat klanten met oogaandoeningen snel en goed geholpen kunnen worden. De lijnen zijn dus kort – nog een voordeel van een eigen optometrist in huis.

De bloedvaten in je oog zijn een spiegel van je organen. Een deskundige blik in je ogen geeft gespecialiseerde artsen dan ook de mogelijkheid om vroegtijdig bepaalde aandoeningen, zoals diabetes en vaatvernauwingen, op te sporen. Kruithof Optiek biedt daarom de ‘Open uw Ogen’ gezondheidscheck.

Wat is ‘Open uw Ogen’?
Bij de ‘Open uw Ogen’ gezondheidscheck wordt een netvliesscan gemaakt van beide ogen. De beelden worden verstuurd naar oogartsen, internisten en cardiologen die ze vervolgens beoordelen. Waar andere gezondheidschecks zich richten op slechts één risico of aandoening, richt ‘Open uw ogen’ zich op meerdere beïnvloedbare risicofactoren. Met de uitkomsten kun je actief aan preventie doen.

Wat wordt er bekeken?
‘Open uw Ogen’ bekijkt of er in je oog afwijkingen zijn zoals vaatvernauwingen, kleine bloedingen of een verhoogde oogdruk. Dit kunnen indicaties zijn voor het ontwikkelen van ouderdoms maculadegeneratie, glaucoom, diabetes, een hartaanval of een beroerte. Je krijgt binnen vijf werkdagen te horen of je aanleg hebt voor een van deze aandoeningen én wat je zelf kunt doen om dat te voorkomen.

Aan ‘Open uw Ogen’ zijn kosten verbonden; voor € 95 ontvang je een uitgebreid verslag van dit onderzoek.

Maak kans op deze fiets!

Bij aankoop van een Serengeti zonnebril