fbpx

Jouw ogen zijn uniek. Daarom verdienen ze een bril op maat. Bij Kruithof Optiek hebben we niet alleen de meest geavanceerde manier om jouw ogen op te meten, we slijpen ook alle brillenglazen zelf in het montuur! Zo weten we zeker dat je een bril krijgt die bij past.

Kruithof Optiek biedt maatwerk in drie stappen:

  • AVA technologie met een 25x nauwkeurigere oogmeting!
  • Visioffice X
  • Brillenglazen slijpen

AVA van Essilor staat voor Advanced Vision Accuracy. Dankzij deze baanbrekende technologie worden uw ogen met grensverleggende precisie gemeten en gecorrigeerd. Ruim 100 jaar was oogmeting op 0,25 dioptrie nauwkeurig de norm, maar AVA biedt nu de ongekende nauwkeurigheid van 0,01 dioptrie op basis van een meting op vloeistof en dus niet meer met glazen! Dit is het resultaat van vijf jaar wetenschappelijk onderzoek waarmee de potentie van uw gezichtsvermogen optimaal wordt benut.

De Visioffice is in de eerste plaats een geavanceerd meetsysteem dat door Essilor, de fabrikant van Varilux, ontwikkeld is voor het opmeten van de allernieuwste brillenglazen. Het apparaat meet binnen twintig seconden het montuur en de gezichtskenmerken van de brildrager, maar ook de bewegingen van de ogen en het hoofd worden geregistreerd. Al die gegevens zijn nodig voor de aanschaf van de allernieuwste glazen, die helemaal op maat van de brildrager worden gemaakt. Bij het aanmeten van die glazen wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met het montuur (de afmetingen en de stand ten opzichte van het gezicht); met het kijkgedrag van de brildrager, zijn gezichtsbouw en de oogkenmerken. De zuil meet met een enorme nauwkeurigheid, waardoor de brildrager zeker weet dat het nieuwe glas optimaal bij hem of haar past. Met de meetgegevens uit de zuil en de klantgegevens, die in de zuil ingevoerd kunnen worden, bestelt de opticien de brillenglazen bij Essilor.

Het maken van een bril is een echt ambacht. De specialisten van Kruithof Optiek beheersen dit ambacht als geen ander. Zo slijpen wij alle brillenglazen zelf. Daarbij kunnen we ervoor zorgen dat je in alle richtingen scherp ziet. Bovendien passen we de glazen exact aan de vorm van je gekozen montuur aan. Dat vakmanschap zorgt ervoor dat je een bril krijgt die exact is aangepast aan jouw kijkwensen en waarborgen wij de kwaliteit van het zien.

Voordelen van maatwerk
Waarom je voor je nieuwe bril beter naar Kruithof Optiek kunt komen? Omdat we je dankzij onze expertise de volgende voordelen kunnen bieden:

Het leveren van maatwerk

AVA technologie

AVA oogmeting

Dankzij de baanbrekende AVA technologie worden uw ogen met grensverleggende precisie gemeten en gecorrigeerd. Een revolutionaire technologie voor oogmeting met ongekende nauwkeurigheid.

Tot op heden moesten we de sterkte bepalen op 0,25 dpt (dioptrie, ofwel sterkte), waardoor er een voorschrift bestond uit bijvoorbeeld +1,00 of +1,25, dit kan nu dus 25x nauwkeuriger, door het meten op 0,01 dpt!

Visioffice

Visioffice

Kruithof Optiek werkt met Visioffice, een geavanceerd meetsysteem met exclusieve technologie die jouw kijkgedrag tot in detail kan meten. Visioffice maakt een zeer nauwkeurige 3D reconstructie van je ogen en meet de manier waarop je door je nieuwe montuur kijkt. Met deze gegevens stemmen we het ontwerp van de brillenglazen af op je natuurlijk houding. Zo krijg je een rustiger en scheper beeld. De Visioffice meet onder andere:

Je kijkhouding: wat is jouw natuurlijke lichaamshouding als je in de verte kijkt?
Je kijkgedrag: hoe bewegen jouw ogen en je lichaam als je actief kijkt?
Je oogrotatiepunt: waar zit precies het draaipunt van je ogen? Als we dit weten kunnen we de brillenglazen wel vijf keer preciezer produceren, aangepast aan de eigenschappen van jouw ogen.

Zicht-analyse

Zicht analyse

Om te weten welke glazen jij nodig hebt, werkt Kruithof Optiek met een speciaal gepatenteerde zicht-analyse. Hiermee bepalen we samen met jou waar je kijkbehoeften liggen en hoe we die samen met jou het beste kunnen invullen. Zo passen we de brillenglazen dus optimaal aan je levensstijl aan.

HD-kwaliteit

HD kwaliteit

De ontwikkeling van brillenglazen gaat steeds verder. Zo is het nu mogelijk om maatwerk brillenglazen te leveren met een panoramisch en HD-zicht. Dankzij de Nanoptix-technologie die garant staat voor de meest nauwkeurige slijptechniek geven deze brillenglazen je een HD-kwaliteit zicht. Haarscherp dus!

Brillenglazen slijpen

Brillenglazen slijpen

Essilor maakt al tientallen jaren brillenglazen van de hoogste kwaliteit. Kruithof Optiek bestelt na het aanmeten daarom je glazen bij Essilor. Zodra de glazen bij ons binnen zijn, slijpen wij ze zelf met de nieuwste apparatuur exact op maat in het montuur dat je hebt uitgekozen. Zo kunnen we altijd voor de meest optimale plaatsing kiezen en wordt je bril op de meest ideale manier afgewerkt. Ambachtelijk handwerk: omdat je ogen het waard zijn.

“Wij slijpen al onze brillenglazen zelf. Maatwerk zorgt voor een beter comfort van uw bril.”

Maatwerk Eigenaar, opticien, contactlensspecialist
Jeffrey Kruithof

Vacature Opticien/Contactlensspecialist

Opticiens in regio Rotterdam opgelet: wij zoeken een opticien ter uitbreiding van ons gezellige team.