fbpx

Natuurlijk kies je je nieuwe brilmontuur met zorg. Maar de keuze van de juiste glazen is nóg belangrijker. Die zijn namelijk van doorslaggevend belang voor een optimaal kijkcomfort.

De keuze in brillenglazen is tegenwoordig enorm groot. Je kunt kiezen voor kunststof of glas, voor enkelvoudig of multifocaal, computerglazen en zonneglazen. Er is veel verschil in kwaliteit als het om brillenglazen gaat. Bij Kruithof Optiek vinden we dat jouw ogen alleen het beste verdienen. Daarom laten we jouw brillenglazen fabriceren bij gerenommeerde glasfabrikanten zoals Essilor, wereldleider op het gebied van brillenglazen en uitvinder van het eerste multifocale brillenglas, de Varilux glazen.

Glazen voor veraf

Glazen voor veraf

Enkelvoudige glazen zijn verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten en met diverse coatings. Wij adviseren je graag.

Multifocale glazen

Multifocale glazen

Met multifocale brillenglazen kun je zowel veraf als dichtbij scherp zien, zonder dat dit zichtbaar is in het brillenglas.

Computerglazen

Computerglazen

Heb je vaak last van branderige of vermoeide ogen wanneer je achter een beeldscherm zit? Dan zijn deze glazen de oplossing.

Leesglazen

Leesglazen

Zonder je in te spannen weer die kleine lettertjes kunnen lezen, óók bij weinig licht. Een leesbril is vaak een verademing…

Zonneglazen

Zonneglazen

Niet alleen om je ogen goed te beschermen tegen de zon, maar óók om die hinderlijke reflecties te verminderen.

Welke glazen zijn voor u geschikt?

Glazen voor veraf

SCHERP ZICHT, OPTIMAAL COMFORT

Enkelvoudige brillenglazen zorgen ervoor dat je scherp kunt zien tijdens het autorijden, televisiekijken, kortom: op elke afstand die wat verder weg ligt. Tot zover het standaard verhaal. Bij Kruithof Optiek realiseren we ons echter dat het leven steeds digitaler is geworden. Dankzij computer, laptops, tablets en smartphones moeten je ogen tegenwoordig veel harder werken dan vroeger. Langdurig achter een beeldscherm zitten kan voor vermoeide, droge of branderige ogen zorgen. Daarom bieden wij speciale brillenglazen die scherper zicht geven dan standaard enkelvoudige glazen en daarmee je ogen helpen ontspannen. Deze Eyezen brillenglazen geven minder visuele vermoeidheid en maken dat je ontspannen kijkt, de hele dag lang. Eyezen glazen zijn voorzien van een bescherming tegen een deel van het blauwe licht van digitale schermen en een UV-filter.

 

Multifocale glazen

SCHERP ZICHT OP ELKE AFSTAND

Met multifocale brillenglazen zie je zowel veraf als dichtbij scherp, zonder dat dit zichtbaar is in het brillenglas. Onze multifocale brillenglazen hebben een vloeiende overgang tussen de verschillende kijkzones, zodat je je hoofd niet onnodig hoeft te draaien en op elke afstand moeiteloos scherp ziet.
Kruithof Optiek biedt de mogelijkheid van maatwerk, waarbij we de glazen optimaal aanpassen aan jouw specifieke manier van kijken en aan het montuur dat je kiest. Maatwerk glazen geven nog minder vertekening, waardoor je nauwelijks hoeft te wennen aan deze glazen. Bovendien kunnen we maatwerk multifocale glazen voorzien van UV-bescherming en een blauw licht-filter dat je ogen beschermt tegen een deel van het blauwe licht van digitale schermen. Zo heb je optimaal kijkcomfort.

 

Varilux XR

Wist u dat onze ogen meer dan 100.000 keer per dag bewegen! Dit is aanzienlijk meer dan een aantal jaar gelden. We zijn altijd onderweg, hyperverbonden, waardoor onze ogen zich steeds meer moeten inspannen om scherp te kunnen zien.  Deze manier van kijken is erg intensief en stelt ook veel eisen aan de manier waarop multifocale brillenglazen ontworpen zouden moeten worden.  Voor de allereerste keer is het nieuwe multifocale brillenglas van Varilux ontworpen met behulp van artificial intelligence. De nieuwste generatie multifocale brillenglazen die begrijpen hoe onze ogen bewegen! 

 

Computerglazen

ONTSPANNING VOOR JE OGEN

Zit jij vaak achter een computer, laptop, smartphone of tablet? Dan moeten je ogen hard werken. Niet voor niets geeft meer dan 90% van de beeldschermgebruikers aan weleens last te hebben van vermoeide, droge of jeukende ogen. Daarnaast heeft meer dan 85% van de gebruikers schouder- en nekklachten. Computerglazen zijn dan een uitkomst! Computerglazen ontspannen je ogen en verminderen je oog- en lichaamsklachten als je langdurig naar een beeldscherm kijkt.

Het beste kijkresultaat krijg je met een op maat gemaakt brillenglas, aangepast aan jouw specifieke kijkbehoefte en werkomstandigheden. Het resultaat is altijd een optimale kijkbeleving en een natuurlijke houding als je naar een beeldscherm kijkt.

Leesglazen

ZONDER MOEITE DE KLEINE LETTERTJES LEZEN

Merk je dat je moeite krijgt met de kleine lettertjes? Vaak is dit het gevolg van ouderdomsverziendheid, ook wel presbyopie genoemd. De ooglens is dan harder geworden waardoor je dichtbij niet meer scherp ziet. Dit verschijnsel begint vaak rond de 40 jaar en stabiliseert meestal rond de 60 jaar.
Draag je al een bril, dan zijn multifocale glazen vaak de beste oplossing: daarin wordt een leesgedeelte ingeslepen. Zie je veraf nog prima of draag je contactlenzen, dan komt de bril met alleen leesglazen in beeld. Onze opticiens informeren je graag over de oplossing die het beste bij jou past.

Zonneglazen

DE JUISTE BESCHERMING VOOR JE OGEN

Niet alleen in de zomer is een zonnebril een musthave, ook in de winter kan de laagstaande zon behoorlijk hinderlijk zijn. Bovendien zijn schadelijke UV-stralen er altijd, in elk seizoen en zelfs als het regent! Met een zonnebril bescherm je je ogen. Zo kun je niet alleen oogbeschadigingen en veroudering van je ogen voorkomen, het kijkt ook een stuk prettiger.
Ook bij onze zonneglazen heb je de keuze uit verschillende kwaliteiten. De Eye-Sun Protection Factor (E-SPF) geeft de UV-bescherming aan: hoe hoger de E-SPF, hoe beter de bescherming. De Crizal Sun UV-coating biedt een beschermingsfactor van maar liefst 50+. Met Xperio zonneglazen heb je nooit meer last van hinderlijke reflecties – ideaal om veilig te genieten van autorijden, winter- en watersport.

“Bij Kruithof Optiek vinden we dat jouw ogen alleen het beste verdienen”

Onderscheidende brillenglazen Opticien en contactlensspecialist
Alex Pol

Kruithof Optiek werkt met glazen van Essilor. Essilor streeft naar levensverbeterende zichtoplossingen, aangepast aan je persoonlijke behoeften. Hun unieke innovatieproces, gecombineerd met hoogwaardig en deskundig vakmanschap van gerenommeerde opticiens, stelt hen in staat de beste ervaring en dienstverlening te leveren die verdergaat dan alleen glazen.

Essilor ontwikkelde LiveOptics™, een methode die het dagelijkse leven van brildragers in onderzoek integreert. De resultaten gebruiken ze om brillenglazen continu te blijven verbeteren. Hiermee voldoen zij aan de industrienormen én aan jouw persoonlijke wensen.

Essilor levert glazen die bij jouw kijkbehoefte passen. Ze beschermen je ogen tegen schadelijk licht en vergroten de levensduur van je brillenglazen. Brillenglazen van Essilor worden in Nederland en Frankrijk geproduceerd en voldoen dan ook aan de hoogste normen.

Vacature Opticien/Contactlensspecialist

Opticiens in regio Rotterdam opgelet: wij zoeken een opticien ter uitbreiding van ons gezellige team.