Het komt steeds vaker komt dat mensen last hebben van deze irritaties, maar wat zijn de oorzaken en wat kan eraan gedaan worden? 

De meeste van deze irritaties ontstaan doordat de traanfilm uit balans is, we praten dan vaak over “droge ogen”. Het fenomeen “droge ogen” komt veel vaker voor dan we denken, maar liefst 1 op de 5 mensen heeft hier last van! 

Voor dat er gestart kan worden met een behandelplan, is het van belang om eerst de eventuele oorzaken in kaart te brengen. Als dit bekend is, dan zijn “droge ogen” te behandelen met veelal een combinatie van een aantal dingen. Denk hierbij aan het gebruik van kunsttranen, het verwarmen van oogleden en het schoonmaken hiervan. Ook zijn er praktische tips die de klachten kunnen verminderen.  

Vaak is het probleem van “droge ogen”, chronisch en is niet behandelen onverstandig. 

Het levert irritaties op en het oog kan er schade van oplopen. De meest voorkomende symptomen zijn: 

  • Wazig zicht
  • Wisselende scherptes
  • Tranende ogen
  • Jeukende en branderige ogen
  • Rode ogen
  • Het gevoel of er een zandkorreltje in het oog zit
  • Irritatie bij het dragen van contactlenzen

Komen de bovenstaande symptomen bekend voor, maak dan een afspraak bij onze specialisten, zij kunnen beoordelen, tijdens een Droge Ogen Check, waar het probleem vandaan komt en geven je voorzien van eventuele oplossingen. De oplossingen lopen vaak behoorlijk uiteen, waardoor het vaak niet in één onderzoek of met één product is opgelost en volgen wij de ontwikkelingen tijdens het vervolgtraject.  

Voor dit gehele “Droge Ogen Traject” van twee maanden betaalt u 50 euro en volgen wij de ontwikkelingen van de traanfilm. Verder adviseren wij u van de te nemen stappen. U ontvangt dan verder 10% korting op de benodigde producten.