Baanbrekend: Laat je ogen 25x nauwkeuriger meten met AVA van Essilor

In ons mooie vak als opticien begonnen we met bifocale brillenglazen met een zichtbaar leesgedeelte, dit werden de multifocale brillenglazen waarmee veraf zien en lezen onzichtbaar in het brillenglas is verwerkt. Echte glazen van mineraal werden glazen van kunststof en het aanmeten van de brillenglazen met de hand werd een computerondersteunde meting met de Visioffice® X van Essilor. Allemaal veranderingen die zeer positief zijn uitgepakt in de wereld van de optiek.

Maar met de volgende baanbrekende verandering meten we je ogen 25x nauwkeuriger door de AVA-technologie van Essilor!

Tot op heden moesten we de dioptrie, beter bekend als de sterkte van uw glas, bepalen op 0,25 dpt. Hierdoor bestond een voorschrift bijvoorbeeld uit +1,00 of +1,25. Door AVA kan dit nu dus 25x nauwkeuriger, door uw oogsterkte te meten met een precisie van 0,01 dpt! Een doorbraak in de optiek industrie.

Dankzij deze baanbrekende technologie worden uw ogen met grensverleggende precisie gemeten en gecorrigeerd. Een revolutionaire technologie voor oogmetingen met ongekende nauwkeurigheid.

 

Wat is AVA van Essilor?

AVA van Essilor staat voor Advanced Vision Accuracy. Dankzij deze baanbrekende technologie worden uw ogen met grensverleggende precisie gemeten en gecorrigeerd. Ruim 100 jaar was oogmeting op 0,25 dioptrie nauwkeurig de norm, maar AVA biedt nu de ongekende nauwkeurigheid van 0,01 dioptrie op basis van een meting op vloeistof en dus niet meer met glazen! Dit is het resultaat van vijf jaar wetenschappelijk onderzoek waarmee de potentie van uw gezichtsvermogen optimaal wordt benut.

Ervaar het verschil van een precieze oogmeting

Uit onderzoek blijkt dat 95% van de bevolking een verschil ziet kleiner dan 0,25 dpt. Uw kijkvermogen wordt dus niet optimaal benut. Tijdens het oogonderzoek ervaart u al direct wat de precisie van AVA-technologie voor uw ogen kan betekenen. U ziet met eigen ogen het verschil dat met deze toonaangevende graad van nauw- keurigheid wordt bereikt. Zo kunnen we zonder overgang van glazen perfect het verschil laten zien in sterkte.

Hoe nauwkeuriger wij als opticiens kunnen meten, hoe beter we u kunnen helpen aan een perfect en comfortabel zicht. Niet voor niets staan we elke dag weer voor onze missie: Kijken door kwaliteit!

Kom snel langs bij een van onze brillenwinkels in Numansdorp, Barendrecht of Rotterdam.