Hippe & stoere kinderbrillen

Kruithof Optiek heeft een breed assortiment kinderbrillen van hippe merken zoals Vingino, Red, Julbo en Lookkino. Aan kinderbrillen worden andere eisen gesteld dan aan brillen voor volwassenen. Zo is het belangrijker dat de bril tegen een stootje kan tijdens het spelen, dan dat het een trendy model is. Goed zien is belangrijker dan er goed uitzien.

Ieder kind heeft zijn eigen smaak en voorkeur. Sommige kinderen willen graag dezelfde bril als hun favoriete zanger of zangeres en andere willen liever een bril in een bepaalde kleur. Kruithof Optiek heeft daarom een breed assortiment kinderbrillen. Natuurlijk kan Kruithof Optiek je ook adviseren over de nieuwe en misschien wel eerste bril voor je kind. Loop dus gerust eens bij ons binnen.

Belangrijke tips bij het uitzoeken van een kinderbril

  • Kies voor kunststof glazen, want deze gaan minder snel kapot en geven dus meer bescherming.
  • Laat de glazen ontspiegelen. Hierdoor worden schitteringen verminderd. Bovendien ziet het er mooier uit.
  • Het montuur moet niet te klein zijn, kinderen groeien nog.
  • Kies voor flexibele pootjes. Zo kan de bril meer klappen opvangen en staat deze minder snel scheef.

Neem contact met ons op!
Vingino Eyewear

Brillenglazen voor kinderen

Natuurlijk is het van groot belang dat je kind een fraaie bril draagt. Maar vergeet niet dat de kwaliteit van de brillenglazen eigenlijk nog veel belangrijker is. Want hoe beter de afbeeldingskwaliteit, hoe beter de ogen worden gestimuleerd. Verder is een juiste bescherming van de ogen belangrijk. We weten dat uv-stralen schadelijk zijn voor onze huid en dat geldt ook voor onze ogen! Daarom adviseren wij de glazen van kinderbrillen minimaal te voorzien van een uv-beschermende coating.

Veel voorkomende klachten

Hoe herken ik een lui oog?

‘Hoe eerder een ‘lui oog’ ontdekt wordt, hoe eerder het behandeld kan worden en hoe groter de kans dat een maximale gezichtsscherpte behaald wordt. Deze regel is absoluut een feit. Helaas is het niet altijd even gemakkelijk om een lui oog te herkennen, dit omdat een lui (amblyopie) ontstaat in de periode dat het scherp zien nog in ontwikkeling is. Dit is ook de enige periode waarin een lui oog nog te behandelen is.

Om die reden vindt het onderzoek hiernaar als eerste plaats op het consultatiebureau als onderdeel van het PGO (periodiek geneeskundig onderzoek). Bij afwijkende bevindingen wordt het onderzoek herhaald en in twijfelgevallen of bij afwijkingen wordt het kind doorverwezen naar de orthoptist of oogarts.

Herkenning van een lui oog is over het algemeen lastig, omdat het niet altijd aan de buitenzijde zichtbaar is. Een hangend ooglid of scheelzien zou een indicatie kunnen zijn op een lui oog.

Mijn kind kijkt scheel. Kan een bril helpen?

Elk oog heeft zes oogspieren, vier rechte en twee schuine spieren. Bij een rechte oogstand is er een goede balans tussen alle oogspieren. Deze balans zorgt voor een goede samenwerking van de twee ogen. Nu kan het zijn dat deze balans verstoord is. De ogen staan dan niet meer recht, één van beide ogen wijkt dan af. Dit is scheelzien (strabismus).

Er zijn heel veel verschillende vormen van scheelzien. Om te bepalen of een bril dit kan voorkomen zal eerst moeten worden vastgesteld wat de oorzaak hiervan is. Bij sommige vormen van scheelzien is het mogelijk dit met een bril te corrigeren.

Het beste advies is om eerst door een orthoptist te laten bepalen waar het scheelzien door ontstaat. Natuurlijk helpen de specialisten van Kruithof Optiek waar je hiervoor het beste terecht kunt.

Mijn kind klaagt over hoofdpijn. Heeft mijn kind een bril nodig?

Hoofdpijnklachten zijn erg hinderlijk en belemmeren kinderen vaak in hun ontwikkeling. In eerste instantie is het van belang hier uitvoerig met je kind over te praten. Hoe vaak heeft het hoofdpijn? Op welk moment van de dag? Et cetera. Als die klachten gerelateerd zijn aan het lezen van boeken en tijdschriften, of kijken op afstand zoals bijvoorbeeld een schoolbord, dan kan dit te maken hebben met het zien.

De specialisten van Kruithof Optiek zijn dan in staat samen met je kind te bekijken of de hoofdpijnklachten veroorzaakt worden door het niet juist samenwerken van de oogspieren of een eventueel oogcorrectie. Het kan dus zijn dat het hoofdpijn probleem oplosbaar is door een bril.

Mijn kind heeft moeite om zich te concentreren op school. Kan een bril een oplossing zijn?

Concentratieproblemen op school kunnen veel oorzaken hebben. Bespreek deze problemen in eerste instantie altijd eerst met de docent van je kind. Het is absoluut een feit wanneer de ogen niet goed met elkaar samenwerken dat dit de concentratie van je kind niet in positieve zin beïnvloedt. Ook kan het niet juist corrigeren van de ogen de basis zijn van dit probleem. Een oogonderzoek bij Kruithof Optiek is om die reden zeker aan te bevelen.

Wanneer is mijn kind oud genoeg om contactlezen te dragen?

In het verleden werd geadviseerd om pas lenzen te gaan dragen als de ogen van je kind waren volgroeid. Tegenwoordig, door de komst van beter zuurstofdoorlatende contactlenzen en systemen waarbij we de lenzen sneller vervangen, is dit niet meer noodzakelijk.

Kruithof Optiek adviseert met lenzen dragen te starten wanneer je kind in staat is zorgvuldig en zelfbewust de lenzen te verzorgen. De leeftijd waarop er voor lenzen wordt gekozen, gaat dus altijd samen met de ervaringen van de ouders.

Kruithof Optiek levert altijd lenzen die volledig op maat van het oog worden aangemeten waardoor er altijd voor een juiste pasvorm kan worden ingestaan.

Sport en lenzen

Een bril dragen tijdens de sport is voor veel kinderen hinderlijk. Het dragen van contactlenzen biedt je kind alle vrijheid om te bewegen zoals ze willen en geven een volledig zichtveld zodat ze geen enkele actie missen. Bijkomstig voordeel is dat lenzen eenvoudig en goedkoper te vervangen zijn dan een bril. Of uw kind geschikt is om contactlenzen te dragen, is afhankelijk van het traanvocht, in combinatie met de kromming van het oog. Daarom is het belangrijk dat een expert dit controleert of aanmeet.

Online brillen passen

IN DE DIGITALE PASKAMER

Welkom in de digitale paskamer van Kruithof Optiek. In deze paskamer vind je een deel van onze winkelcollectie. De digitale paskamer is speciaal voor jou ontwikkeld, zodat je thuis op je gemak kunt zien hoe een bril je staat. Kruithof Optiek is echter van mening dat de pasvorm van de bril net zo belangrijk is. Want een montuur dat niet goed op neus past, te smal is of juist te breed, zorgt namelijk voor veel irritaties en zal je dan ook nooit als prettig ervaren. Daarom werkt Kruithof Optiek niet met een webshop. We zien je dan ook veel liever in één van onze vestigingen, waar we onder het genot van een kopje koffie of thee samen met jou monturen gaan passen. En als je het leuk vindt, kunnen we eerst een kleurenanalyse doen om te bepalen welke kleur bril het beste bij je past.

De oogonderzoeker

Dolores laat haar hele oog doormeten. Dat doet ze bij een optometrist. Bijna elk onderdeel van het ingewikkelde orgaan kan onderzocht worden zonder er in te snijden. Met ingenieuze apparaten krijgen we het oog op verrassende manieren in beeld. Heeft Dolores een bril nodig?

Bekijk de aflevering van Het Klokhuis